Total Pageviews

Thursday, March 15, 2012

Hellows :3

Heipsaaaa, (: mul täna jälle hästi tore tuju :D :D :D :D :D Tunnistuse saime täna kätte, kuna klassijuss rootsis :D ja siis ma önnelik :D neljad viied, edeneb jälle :D eelmine veerand läks ajalugu veits njahh, 3, aga pole hullu. seekord neljad- viied (Y) YEHAAA !:D ma önnelik D: KEEMIA TULI 5 ! :O see oli üllatus !! :D :D

Täna tegin napoleoni kooki kaa, eile tegin juba taigna valma, sest see pidi kaua seisma külmkapis :D :D :D :Dokei, igastahes, AEGA VÖTTIS.. AGA ASJA SAI !!! :D mega hea näeb välja nagu ja niiiii kena kaaa :D :D
tahete sheerin teiega retsepti kaa ? :D njoo, ma kirjutan ss retsepti koos koogi pildiga siia allapoole vms :D et jaaaahaaa :D okei :D ma jahh hüperaktiivne janii :D homme saan kiiita veel D: klassijuhataja kiitis kaa meieklassi, mitte kellelgi polnudgi seeveerand kahte tunnistusel ja öpetaja kiitis mind ja mannit, et me nii tuubliiiid, et meil neljad- viied köik ja köik tips tops :D okei :D panen nyyd selle kauni pildi siia, et teile isu peale ajada, ja retsepti kaa jaaa ? (: :D okei :D
niisiiis :






Taigen:
250g jahu
150g võid
1dl külma vett
paar tilka äädikat
0.5lt soola
1 muna

Keedukreem:
750ml piima
2dl suhkrut
3 muna
7 spl jahu (kui tunned, et kreem jääb vedelaks, lisa jahu juurde, selleljuhul ka piima veidi) .
1tl vaniljesuhkurt
1sl võid

Taigen:
Haki või jahu sees peeneks. Lisa veega segatud äädikas, sool ja eelnevalt läbiklopitud pool muna. Sõtku taigen ühtlaseks ja lase sellel 3-4h külmkapis seista.

Lõika küpsetuspaberist välja šabloon suurusega 19cm korda 21cm.
Kihtide rullimiseks jagasin taigna nelja ossa ja rullisin kõik ükshaaval lahti ja lõikasin šablooni abil ruudukesed välja. Igat kihti küpsetasin 250-kraadises ahjus umbes 5 minutit kuni nad muutusid kuldpruuniks. Ära lõigatud ääred küpsetasin veidi tumedamaks.

Keedukreem:
Sega paksupõhjalises potis piim suhkruga ja lase vaikselt keema minna( ära keeda kreemi otse pliidil, vaid tee seda läbi suure veetünni, see tähendab, pane suurde kaussi vett ja pane see pliidile, ning sinna sisse pott, kuhu teed kreemi) . Peale keema tõusmist jahuta. Hõõru jahu munaga ühtlaseks massiks ning lisa see piimale tasapisi, samal ajal korralikult segades, et tükke ei tuleks( mina kasutasin selleks omleti segajat). Kui kreemi tegemist hoolega võtta ja mitte kiirustada, ei tule ka tükke :)
Tõsta pott tagasi vaiksele tulele ja kuumuta paksenemiseni. Keema lasta ei tohi!
Kui kreem piisavalt paks, võta see tulelt ja sega sisse või( mina isiklikult küll unustasin vöi ära, aga pole hullu :D ) .

Lao taignakihid korda-mööda kreemiga. Viimaseks kihiks jääb kreem ja selle peale omakorda pudista ära küpsetatud ääred.
Lase koogil üleöö või rohkem seista, et see mõnusalt kreemist läbi imbuda saaks.
Head isu!




Et nyyd siis köik kokkama jah ? :D

okei, olge nunnud ! (:

Tsaukiii (: ( kk )

4 comments:

  1. Kharar Independent Escorts are based in or near to Kharar city centre. Each Kharar Escorts profile on this website includes location information and specifies whether or not the Kharar independent Escorts out calls or travels.
    Follow Us:-

    Kharar Escorts
    Kharar Escorts Service
    Escorts Service In Kharar

    Kharar Escorts
    Kharar Escorts Service
    Escorts Service In Kharar

    Kharar Escorts
    Call Girls In Kharar
    Kharar Escorts Service

    Kharar Escorts
    Kharar Escorts Service
    Kharar Call Girls

    Kharar Escorts
    Kharar Call Girls
    Kharar Escorts Service

    ReplyDelete

  2. Chandigarh Escorts, A magnificent choice for top independent Chandigarh escorts service. I am here to give you the finest independent escorts in Chandigarh.
    Follow us:-

    Call Girls In Chandigarh
    Call Girls In Chandigarh
    Call Girls In Chandigarh
    Call Girls In Chandigarh

    Chandigarh Escorts
    Chandigarh Escorts
    Chandigarh Escorts
    Chandigarh Escorts
    Chandigarh Escorts

    ReplyDelete